Филмът Опенхаймер“, разказващ историята на бащата на атомната бомба,  триумфира

...
Филмът Опенхаймер“, разказващ историята на бащата на атомната бомба,  триумфира
Коментари Харесай

„Опенхаймер“ с Оскар за най-добър филм

Филмът „ Опенхаймер “, разказващ историята на бащата на атомната бомба,  победи на премиите „ Оскар “ със 7 статуетки на 96-ата гала по раздаването на най-престижните оценки в киното.

Голямата премия за най-хубав филм беше връчена на „ Опенхаймер “  от именития Ал Пачино в типичния му леко закачлив жанр.

Продукцията имаше 13 номинации и завоюва 7 награди, измежду които са също статуетките за най-хубави артисти в основна и поддържаща роля – Килиън Мърфи и Робърт Дауни-младши, както и най-хубав режисьор – Кристофър Нолън.

„ Киното е на малко повече от 100 години. Представете си да работите 100 години в живописта или театъра?! Не знаем къде ще ни води това необикновено пътешестване, само че за мен е извънредно значимо, че съгласно вас съм значима част от него “.

Давайн Джой Рандолф завоюва „ Оскар “ за най-хубава поддържаща женска роля за осъществяването си на скърбящата майка Мери Ламб в драмата „ Останалите “.

„ Клети създания “  на Йоргос Латимос остана с четири награди, измежду които и за основна женска роля на Ема Стоун за нейния опасен женски взор към мита за Франкенщайн. Това е втори „ Оскар “ за Стоун и доста разгорещено тя съобщи:

„ Наградата не е за мен, а за екипа, който се събра, с цел да сътвори нещо по-велико от сбора на частите му. И това е най-хубавото на снимането на филми! “.
 Робърт Дауни-младши, Давайн Джой Рандолф, Ема Стоун и Килиън Мърфи/ЕПА/БГНЕС
Робърт Дауни-младши, Давайн Джой Рандолф, Ема Стоун и Килиън Мърфи/ЕПА/БГНЕС
Най-големият шлагер в боксофиса –  „ Барби “ , който имаше осем номинации завоюва единствено една статуетка  за най-хубава ария на Били Айлиш – What Was I Made For? “. Но осъществяването на Райън Гослинг под съпровода на китариста Слаш обра овациите.

Филмът  „ 20 дни в Мариупол “ , режисиран от украинския публицист Мстислав Чернов, завоюва „ Оскар “ за най-хубав документален филм. Лентата наблюдава съветската блокада на Мариупол през първите седмици на пълномащабната инвазия.

Обединеното кралство завоюва първия си „ Оскар “ за най-хубав интернационален филм с драмата за Аушвиц  „ Зона на интерес “ .
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР